Croquetes d'albergínia


 S'albergínia és originària de l'Àsia. Els xinesos ja la cultivaven en el segles Va.C. A Europa no es va conèixer fins a l'Edat Mitjana, quan els àrabs la van introduir a la península Ibèrica i, posteriorment es va estendre a altres països.

 És rica en fibra, vitamines, minerals, flavonoids i molt baixa en calories. Se li atribueixen propietats diurètiques i un possible efecte anticancerigen. Les fulles i el fruit verd contenen solanina, que és un alcaloid tòxic. Cal doncs consumir el fruit ben madur.



Ingredients:
4 albergínies grans
1 ceba de figueres gran
4 dents d'all
50 grams de farina d'espelta (blat, cigrons, o la que tingueu a casa)
1/2 tassa de llet de civada (vaca, cabra, soja)
50 grsms de pa ratllat
1 ou
50grams de farina de cigrons
oli
sal


En primer lloc, precalentem el forn a 180º, quan estigui al punt posem ses albergínies a escalivar al forn, si teniu algun pebrot també li podeu posar. Ses receptes estan vives i cadascú li pot donar el seu toc. Escalivam durant 45' minuts, segons el tipus d'albergínia es necessita més temps. Deixem que es refredin i les pelam. Les tallem a trossets petits.


Per un altre costat, piquem els alls i sa ceba ben petits i els posam a dorar amb una mica d'oli d'oliva a sa paella. Pensau que ha de ser un poquet grosa perquè després i afegirem s'albergínia. Recordau que sempre és més bo fregir a foc lent, ja que desprèn més a poc a poc el seu aroma. Quan està al punt afegim s'albergínia tallada i deixem que sofregeixi tot junt durnt uns cinc minuts. Anem afegint la sal al nostre gust. 

A continuació afegim sa farina d'espelta a poc a poc i anem remenant tot el sofregit, no aturam de remenar i al cap de 2 o 3 minuts afegim sa llet de civada, podem fer-ho amb qualsevol altra llet. Veureu que es comnça a fer una massa espessa. Llavors, aturau es foc.

S'ha de deixar reposar unes quantes hores, jo ho deix tota sa nit a sa nevera, però unes 2 o 3 hores pot ser suficient.

Elaborar ses croquetes: 
Abans d'elaborar ses croquetes afegim es pa ratllat perquè la massa quedi més espessa encara, la quantitat depèn de volsatres.
Seguidament en un plat batem s'ou, en un altre i posam sa farina de cigró (ho podem fer amb qualsevol tipus de farina)
Donam sa forma a ses croquetes, després les passam per s'ou i per sa farina... cap a la paella.

Les fregim en una paella amb oli d'oliva, només cal que tapem es cul de sa paella amb s'oli. Quan les treieu poseu-les amb paper de cuina perquè absorveixi sa resta d'oli... ja veureu que bones que vos surten!

És una manera diferent de menjar croquetes i estan boníssimes!

que vagi de gust!!

Com vaig fent els plats dia a dia perquè no tenia fotos n'Artur i n'Alguer estan gaudint d'àpats boníssims aquests dies...

Comentarios

El més vist!

DESSUADORA OTTOBRE

Vestit Luar!

Manta per nadons de la Pantigana