Sopa d'oli aigua amb figues




S'oli aigu és un plat molt antic que es nostres avis menjaven quan arribava sa calor, a jo me l'ha mostrat ma mare. Tot i ser senzill és d'elaboració lenta, ja que es sofregit ha d'anar fent xup xup durant gairebé dues hores.

(per a 4 persones)
Ingredients:
2 Kg. de tomàtics de remallet (tomata de penjar)
4 dents d'all
1 ceba gran de figueres
2 pebres verds carnosos
sal al gust
oli d'oliva
Bossa de pa torrat de Menorca
Figues.
1 litres d'aigua

Primer piquem sa ceba, es pebres i ses dents d'all ben petits i els posam a sofregir en una paella amb el cul tapat d'oli d'oliva.Quan estan doradets afegim es tomàtics tallats a trocets. S'ha de fer a foc lent i remenant a cada moment perquè es sofregit es begui sa seva aigua, afegirem una mica de sal perquè ses verdures deixin anar sa seva aigua. Quan tenim una massa espessa la canviam a una olla per tal d'afegir-hi s'aigua. La quantitat d'aigua anirà en proporció a la gent que siguem. A continuació escalfarem s'aigua i es sofregit tot junt fins arribar al punt d'ebullició. És molt important que no arribi a bullir, perquè el plat perd es seu aroma.

Servirem en plats fondos i acompanyarem aquesta sopa d'estiu amb pa torrat que podem trobar a Menorca o el podem fer noltros amb pa sec. Aquesta sopa es pot menjar freda o calenta, si no volem trobar sa verdura també la podem colar amb un xino. Acompanyarem el plat amb unes delicioses figues fresques d'estiu.

Bon profit!

Comentarios

El més vist!

DESSUADORA OTTOBRE

Manta per nadons de la Pantigana

Torno amb una Dessuadora